петак, 1. септембар 2023.

BOLJE BITI SAM NEGO SA BUDALOM

 


Kao sto i sam naslov gore glasi, danasnja je upravo o toj KVALITETNOJ SAMOCI. Naravno da bi trebalo svima biti jasno da je ukoliko ste kvalitetno sami ili u kvalitetnom drustvu, iz kvalitetne samoce ili kvalitetnog drustva mozete izvuci uvek nesto kvalitetno, kada ste u drustvu sa budalom mozete izvuci nista , a izgibiti mnogo pa cak i to vreme ili vreme kvalitetne samoce. Kao sto nam je takodje poznato zivimo u vremenu gde je  na nas pusten ogromni talas i oluja BEZUMNIKA I BEZUMNOST sama po sebi gde god i u kome god... Bez generalizacije. Necemo odredjeno obracati se ni muskom a ni i zenskom polu vec oba su bica . Moje poruke i smisao samog blogovanja je poruka da ZASTITIS SEBE kao osobu, kao licno obracanje svakom individualnom citaocu, sto u vecini mojih tekstova, pesama, eseya mozete uociti uvek je karakter iz one slabe u jaku , ali naravno trebamo nekada iz jake u slabu kako upadamo. No, to je za sada opet zasebna tema za sebe Najdrazi izraz mi je ssvom APSOLUTU i razumevanje ne deljenja sebe od APSOLUTA. I da se vratimo na ono najbitnije oluju i zastitu. Vama kao ni meni ne moze promaci sama nesvesnost drustva, od toga kako se gasi vrednost porodice, tradicije, religija... E, sad trebali se vratiti na to. APSOLUTNO NE, jer u svakom dobru zlo i svakom zlu dobro, mnoge religije su same po sebi po narodskom shvatanju nacinile udaljenost veliku, predrasude da se misli kako je Musliman , Ciganin, Srbin, Hrvat, Hriscanin manje vredan od onog drugog... TO APSOLUTNO NE, ali za samo kontrolu i postovanje postoje mnogi saveti koji se treba primeniti kao zastita. Kao sto za siguran sex postoji zastitna gumica, tako i za nas um i duh , postoje velike zastitne poruke, pouke i misli one koje odrzavaju da hodamo kroz mracnu ulicu fenjerom ili lampom kako bi ostali u pravoj ulici koja nas vodi ka tacnom odredistu.

KRALJ POSTAJE SLUGA,-POLICAJAC ZATVORENIK.

Najveci kvalitet naseg drustva je SLEPILO, EUFORIJA ILI TI SPERMATOZOIDNO SLEPILO.Hormonsko slepilo, zbog kojih ispastaju godine  maksimalno dodatnih 50  uzitci, samospoznaja i velicanstvenost coveka kao bice. Iz razloga sto od sveg APSOLUTA sebe dovede do postojanosti od tri, dve ili jedne stvari. No, ajmo reci neka budu u vecini dve stvari BORBA ZA OPSTANAK  naravno nekvalitetna, i druga je NAGON, poput zivotinja. I negde  na pocetku svesnosti svojih hormoNa predaje se nagonu i onom jedva opstanku. Za sta sebe deli od predivnih iskustava , osecaja, osecanja i harmnicnih stanja.Da li alkohol tacnije samo konzumiranje alkohola u prekomerenoj dozi steti nasem zdravlju? Naravno da... Isto je tako i sa nasim hormonima nase svesnosti, sve sto se u kolicini neumerenoj konzumira je stetno po psihu, stanje uma, samu vrednost APSOLUTA bilo to konzumiranje emocija, sporta ili sex-a.  Sve ima svoj sat. No, ako nema , ako sat vrti konstantno istu minutu i istu sekundu, nas um postaje SLUGA SVOGA KRALJEVSTA, a ne VLADAR I umesto POLICAJCA  koji treba nadzirati svoj objekat, postaje ZATVORENIK. Od svega postaje se veliko NISTA. U danasnjem drustvu za temu je postalo kakvo dupe, kakve sise, kakva kita... Kao sto vidite fokusni mediji vas upucuju na fokusni SPERMATOZOIDNI MOZAK, u kome vam oduzima kvalitetno razmisljanje i onda se dolazi do toga da bez blama i srama osoba dovede sebe u situaciju da se devojkama javi u DM, INBOX, PP sa  svojom nagom fotografijom i da sramno postaje moderno i besramno, zar ne? Ne radi se o tome koliko time ne postujete onu osobu kojoj pisete , vec samoga sebe cinite nepostovanim. Ono sto ponudimo osobama od sebe to dokazuje nas najveci kvalitet. Primer odeca sama po sebi ne cini vrednost coveka, ali opet ima cenu zbog kvaliteta materijala u samo stvaranje. Do kvaliteta je onoga od cega je. I sam covek po sebi je slican poput odece jer je odraz svoje duse i uma  na osnovu komunikacije ukoliko je nekvalitetan duh i um i sam razgovor osobe bice poput njegove unutrasnjosti. I tu dolazi do onoga sto veoma cesto umeju momci reci nakon greski ili devojke TRAZIM KVALITETAN ODNOS I  ODNOS JE KVALITETAN ONOLIKO KOLIKO SE U ODNOS SAM ULOZI, da apsolutno! No, pre samog tog ODNOSA treba sebe postaviti na mesto i DODJI NA ONO KVALITETAN JA! Kvalitetna odeca je skupa i sebi je moze priustiti samo kupac koji je ulozio u sebe ,posao i mogucnost da je kupi po toj ceni, retko kad se promakne i neki srednji jel pa kupi ali ne bas cesto. I tako je i sa ljudima, ponekad kreten neki, ume zavesti devojkku kvalitetnu ili obrnuto losa devojka , kvalitetnog decka no to su izuzeci, jer devojka koja ne ide u klub i zaguseno mesto , vec na jogu, setnju parkom, cita knjigu retko ce sresti jel nekog  ko je nekvalitetan i spermatoizidni mozak da to radi... jer on ide u diskoteku, juri sex na noc, alkohol, droge, brza kola, laka lova... 

*I onda vam se nekad pojavi devojka pateticna sa onom pricom BILA SAM SA KRETENOM , ne mozes ni zamisliti kakvim. 

*Ili momak,  ma buraz bio sam sa kurvetinom!

I sta mislite gde su se ti kreteni u kurve nasli? Da nisu mozda u dzamiji ili  crkvenoj liturgiji molili se Bogu i zapoceli odnos... pa, ne, naravno da nisu! Jer znate ono, ma ko ce brate nju, to cudakinja ide na misu, moli se Bogu, cita knjigu , niko je je*o nebi... ne nosi kratko! 

Ili kod devojaka, ma daj ko njega gleda ima sve ocene, postuje roditelje, nigde ne izlazi,  ima dva druga, ne pije , ne pusi , ne slusa JELENU KARLEUSU! Kao sto i sami vidite i konstatujete, ako je normalna i normalan, danas je cudan! Ako u nesto veruje i nesto postuje! Prihvataju se samo nagonski slepi i pozeljni su jedni drugima. I onda se zale i zele kvalitetne odnose, kvalitetne osobe, kvalitetan odnos! Ako u pakao ides iz pakla samo gresnika ces povesti, ako verodostojnim ulicama hodas, verodostojno ces drustvo naci! Nije do vremena do tebe je, od sebe pocni!

Osvrni se pogledaj gde si Subotom, Nedeljom, sta radis, o cemu govoris, sta trazis, sa kim se okruzujes i shvatices zasto na to nesto nailazis, zasto to prozivljavas i dozivljavas.  Ukoliko slusate neku poucnu emisiju, romantican film, meditacijski program i sami cete se vladati poucno i pristojno prema sebi i ljudima oko sebe.  Ukoliko gledate nekulturne i nedostojne filmove, sajteve i sami cete se ponasati nedostojno prema sebi i prema ljudima oko sebe. Ono sto slusamo, to mislimo, ono sto mislimo , to delujemo, ono sto delujemo to jesmo i bicemo. Odredite gde ste i sa kim ste, sta slusate, citate , gledate  jer gde ste i sa kim ste , sve oko vas ce biti isto kao i ono oko vas i do vas.

Cenite sebe da bi vas drugi cenili i budi hram svoj dusevni hram da osim tebe jos poneko pozeli da u njemu boravi i do vas da se nalazi! 

ZA SVAKO VASE MISLJENJE--SUGESTIJU  NA TEMU  MOZETE PISATI NA WHATSAPPU  KOJI SE NALAZI  NA SAMOM BLOGU KAO IKONICA U LEVOM UGLU UGLU, NA INSTA ili EMAIL: markovictasha@gmail.com

VAS GLAS

Diskriminacija nad muskarcima

  DISKRIMINACIJA NAD MUSKARCIMA Ono sto u većini slučajeva zaboravljamo su muske emocije. Kao da muskarac nema prava na emocije i na slabost...